Data: 2001-08-08 18:39:32
Temat: Re: How to cook Golonka
Od: "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO>
Pokaż wszystkie nagłówki
to ja podam ten najprostszy:
ugotować wywar z jarzyn wraz z zielkem angielskim i lisciem laurowym
do wywaru wrzucić średnia (ok. 70 dkg) golonke i gotowac do miękkości, tak
gdzieś ze 2 godziny.
Jak juz jest miękka wyjąć psypać przyprawanmi według gustu ale koniecznie
papryka i majerankiem,posmarowac oliwą, połozyć na brytfannie i wsadzić do
mocno rozgranego piekarnika.Piec ok 45 min aż sie zarumieni. w trakcie
zapiekania polewac piwem (umiarkowanie).
zajadać z chrzanem.
pozdrawiam
MechaGodzilla
P.S. zaraz ktos sie oburzy na taki sposób przyrządzania ale my tak w domu
robimy i jest pyszna :)))
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
>
>
> KKBK wrote:
>
> > During visits to Poland I have tasted several very superb dishes of
golonka.
> > Receipts very welcome, preferable in English or German.
> >
> > Knud Klit
>
> Jesli podacie mi przepis po polsku, to moge przetlumaczyc na angielski.
Sama
> nie robilam, wiec nie wiem, jak sie robi.
> Magdalena Bassett
>
|