Data: 2011-04-01 19:05:56
Temat: Re: JabĹ?ka
Od: "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "andro" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
news:4d961989$0$2457$65785112@news.neostrada.pl...
>
>>
>> Ale te jabłka wyglądają wyjątkowo ładnie! Są w środku białe i niemal bez
>> uszkodzeń skórki. Ponieważ to są moje ulubione jabłka i często je kupuję,
>> to mam porównanie - zazwyczaj miały sporo uszkodzeń i były gdzieniegdzie
>> obite, bo to bardzo delikatne jabłka.
>> No a te dodatkowo mają białawy nalot, może to jest to wapno, o którym
>> pisałaś?
>>
>> Ewa
>>
> ............................
> Kortland to jabłko w zasadzie najlepsze do pieczenia i próżenia (nawet w
> mikrofali wychodzi) jako deserowe jest bez wyrazu.Nie daj się robic w jajo
> z wapnem w chłodni. Atmosfera kontrolowana to temperatura,odpowiednie
> ilosci tlenu i dwutlenku węgla w relacji z zaprogramowaną wilgotnością.
A dlaczego w jajo?
Jablka w chlodni "oddychaja". Zuzywajac tlen zwiekszaja stezenie dwutlenku
wegla
Wapno wstawia się do chłodni po to, by pochlanialo dwutlenek wegla.
|