Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jagnięcina, właściwie kotlety jagnięce.
Date: Sun, 29 Oct 2006 19:56:39 +0100
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 40
Message-ID: <7340813400$20061029195640@ewcia.kloups>
References: <ei2qfc$omt$1@news.onet.pl> <8078088349$20061029192434@ewcia.kloups>
<ei2sg7$vdk$1@news.onet.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net 0KvuliLWeFCYyTabuJuIZQSLWQ3l8uH895Auk9pBNoM3N4fqgj
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <ei2sg7$vdk$1@news.onet.pl>
X-Comment-To: Mariusz
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:281648
Ukryj nagłówki
Le dimanche 29 octobre 2006 ŕ 19:29:18, dans <ei2sg7$vdk$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
>> Zazwyczaj obcinam niepotrzebny tluszcz i smaruje kotleciki cienko
>> olejem. Wrzucam na porzadnie rozgrzana patelnie i obsmazam tak z
>> minute z kazdej stony. Nastepnie zmniejszam gaz i dosmazam na srednim
>> plomieniu, przed obroceniem do dosmazenia sole, pieprze i posypuje
>> suszonymi ziolami (wg humoru : tymiankiem albo ziolami
>> prowansalskimi).
> Robisz często, znaczy, że Ci/Wam smakuje.
> Czy używasz do tego mięsa z combru, czy innego (antrykot)? Czy z kością, czy
> bez?
Uzywam kotlecikow z kostka, tak jak tutaj :
http://www.passe-plats.com/c%F4telettes%20d'agneau.J
PG
sadze ze to antrykot.
> Nie kropisz wcześniej octem?
Alez skad. Marynaty na bazie octu to chyba raczej do baraniny...
Zreszta w ogole octu nie uzywam :)
> Co podajesz do kotlecików? Ziemniaki? Jakie surówki najczęściej?
Zielona fasolke (z mrozonki) albo szpinak (jezeli trafie na
lisciasty). Jako surowka pomidory pokrojone, lekko posolone i posypane
rozmarynem (trzeba zrobic troche wczesniej, zeby suchy rozmaryn mogl
"zmieknac) + oliwa extra virgin
Ewcia
--
Niesz
|