Data: 2006-10-29 18:29:18
Temat: Re: Jagnięcina, właściwie kotlety jagnięce.
Od: "Mariusz" <m...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Robi sie w bardzo prosty sposob (dlatego czesto to robie), albo na
> patelni albo w piekarniku pod grilem.
>
> Zazwyczaj obcinam niepotrzebny tluszcz i smaruje kotleciki cienko
> olejem. Wrzucam na porzadnie rozgrzana patelnie i obsmazam tak z
> minute z kazdej stony. Nastepnie zmniejszam gaz i dosmazam na srednim
> plomieniu, przed obroceniem do dosmazenia sole, pieprze i posypuje
> suszonymi ziolami (wg humoru : tymiankiem albo ziolami
> prowansalskimi).
Robisz często, znaczy, że Ci/Wam smakuje.
Czy używasz do tego mięsa z combru, czy innego (antrykot)? Czy z kością, czy
bez? Nie kropisz wcześniej octem?
Co podajesz do kotlecików? Ziemniaki? Jakie surówki najczęściej?
Mariusz
|