Data: 2006-10-29 18:24:33
Temat: Re: Jagnięcina, właściwie kotlety jagnięce.
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 29 octobre 2006 ŕ 18:54:48, dans <ei2qfc$omt$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
> Czy kto kiedyś robił kotlety jagnięce?
Owszem, nawet dosyc czesto.
> Zamarzyło mi się i chciałbym ugościć
> przyjaciół właśnie kotletami jagnięcymi, ale nigdy nie robiłem. Pomóżcie.
Robi sie w bardzo prosty sposob (dlatego czesto to robie), albo na
patelni albo w piekarniku pod grilem.
Zazwyczaj obcinam niepotrzebny tluszcz i smaruje kotleciki cienko
olejem. Wrzucam na porzadnie rozgrzana patelnie i obsmazam tak z
minute z kazdej stony. Nastepnie zmniejszam gaz i dosmazam na srednim
plomieniu, przed obroceniem do dosmazenia sole, pieprze i posypuje
suszonymi ziolami (wg humoru : tymiankiem albo ziolami
prowansalskimi).
Ewcia
--
Niesz
|