Data: 2010-03-24 15:48:05
Temat: Re: Jak długo peklować przed wędzeniem
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Mateusz Piąty" <...@...pl> wrote in message
news:ri3r1tjigkii$.1i0q5bjjzi1um$.dlg@40tude.net...
> Dzięki wam obojgu :)
> Nie mieszkam w bloku ale wędzarni nie mam u siebie. Odpada więc codzienne
> wędzenie. W kominku też się nie da. Zaleję mięso i poczekam a jak się nie
> uda to sam się zaleję :)
Odradzam zalewę po peklowaniu na sucho - jezeli ważyłeś składniki do
masy mięsa i dobrze wtarłeś je w mięso jest zabezpieczone - wystarczy nadal
przekładać ze spodu na wierzch. Zalewa zmieni parametry mięsa i peklowania i
jest zbyteczna. Wystarczy ciasno ułożyć w jakimś naczyniu kamionkowym lub
emaliowanym i przycisnąć jakimś ciężarem podobnie jak w przypadku ogórków
czy kapusty.
|