Data: 2005-01-15 23:37:54
Temat: Re: Jak długo trzymać w lodówce..
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wojti napisał(a):
> Jak dla mnie to każde mięso luzem powinno być przetrzymywane nie więcej niż
> 3 doby od uboju(po rozbiorze oczywiście).Jeżeli kupujesz mięso pakowane w
> atmosferze modyfikowanej(map) to tyle przetrzymasz ile producent deklaruje
> przy zachowaniu odpowiedniej temperatury.Jeżeli kupujesz mięso wakowane(
> vacum ) to termin przydatności wydłuża się nawet do 21 dni. Mrozić możesz
> zawsze i dla mnie mięso nie traci na wartości ani na walorach smakowych, ale
> pewnie znajdą sie tacy co będą protestować.
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
>
>
bedą protestowac np. "swiezynka" po zamrozeniu traci swoja cudowna
smakowa swiezosc...
Mars
|