Data: 2001-11-11 18:07:30
Temat: Re: Jak nie smalec to moze rillettes?
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal)
Pokaż wszystkie nagłówki
podaj ten przepis z gęsiom na liście ten z wieprzowiną też
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 11 listopada 2001 11:59
Temat: Re: Jak nie smalec to moze rillettes?
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> wrote:
>
>
> > ps2. Nastepnym razem zrob to samo z gesi (mieso i tluszcz), to
jest dopiero
> > rarytas !
>
> Nie watpie. Teraz jest nawet sezon na gesi. Jednak problem w tym,
ze o
> ile u mniw w Pradze nad Wisla, z latwoscia i niedrogo mozna dostac
> tlusta wieprzowinw, to utuczona ges jest rarytasem, ktorego szkoda
> troche przerabiac na smarowidlo na chleb. Co innego, gdybym mial
gesia
> fame! Rilettes jest przecie z sposobem na zuzytkowanie nadmiaru
miesa.
> Czy wiecie, ze pierwotnie byl to sposob na przyrzadzenie twadawego
miesa
> starych macior? Rillettes z gesi to juz wlaciwie fanaberia
kulinarna.
>
> Wladyslaw
>
>
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|