Data: 2002-07-09 13:13:09
Temat: Re: Jak przygotować na gril?
Od: <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<Jak przygotować mięsko tj. steki, schabik czy fileciki z kurczaka, przed>
pieczeniem na grilu>
Pysznie wychodzi bejca, na którą składają się:
- musztarda miodowa (najlepiej miodowa - bo to i smaczek inny a i miód istotnej
chrupkości dodaje. Kamisa od siebie polecam bo chiba w smaku niezrównaną jest)
- olej - niedużo. Jeśli jest za dużo a temperatura oleju i musztardy bardzo
różne to zważyć się potrafi okrutniasto..
- przyprawa grillowa (zwykła albo ostra - zwykła jest mniej dominująca)
Wybełtać wszystko dokładnie i nie żałując mięsko posmarować
Py-szot-ka!!!
Pozdrowienia
Jarek.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|