Data: 2002-07-10 07:07:29
Temat: Re: Jak przygotować na gril?
Od: "Grzegorz Wójcik" <g...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
, schabik czy fileciki z kurczaka, przed
> pieczeniem na grilu?
> Mam na myśli wszelakie marynowanie i przyprawy.
Ja ze schabikiem i karczkiem robie tak:
Seler, marchewka, pietruszka, czosnek, cebula, nac selera tez, olej lub
oliwa.
Wszystko zetrzec na grubej tarce, dodac odrobine cukru, soli i pieprzu,
mieso na dosc grube (ok 1,5cm) plastry, wetrzec warzywa wymieszane z olejem
w mieso (ilosci takie, zeby mieso bylo cale pod mieszanka), zostawic w
chlodnym miejscu na 24h, wrzucac na grilla. Co do kurczaka polecam raczej
udka (mozna filetowac samemu, jesli nie lubimy kosci), bo piersi troche za
suche wychodza. Swietna przyprawe do kurczaka robi firma Kotanyi.
Pozdrawiam
Grzegorz Wojcik
|