Data: 2008-12-03 09:35:14
Temat: Re: Jak przyrzadzic czosnek zeby nie palilo
Od: Michal Komorowski <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 3 Gru, 08:15, "kicha" <k...@p...onet.pl> wrote:
> Mam duzo zasuszonego czosnku wiosennego
> i mam pytanie jak go przyrzadzic zeby tak nie palil w gardlo
> Wiem ze czosnek jest bardzo zdrowy nie chce go gotowac bo poprzez gotowanie
> większość fajnych substancji ulega rozkladowi
> cchcial bym zjesc pare zabkow w kanapce ale ciezko mi to idzie macie moze
> jakies pomysły?
Pieczony czosnek jest o wiele delikatniejszy.
Pieczesz go na grillu / w piekarniku, aż skórka z zewnątrz będzie
kompletnie czarna.
Wtedy dzielisz na ząbki i wyciskasz dosłownie jak pastę z tubki.
--
http://kuchnia.moblog.pl
|