Data: 2005-11-27 16:07:07
Temat: Re: Jak to jest z miodem?
Od: "Jacek" <e...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Zawsze myślałam, że najlepszy miód (abstrahując od gatunków miodu) to
> > taki, który ma płynną konsystencję. Dzisiaj natomiast dowiedziałam się,
że
> > miód o płynnej konsystencji to miód, który został przegrzany (taki nie
> > krystalizuje) i jest już zupełnie bezwartościowy. Zgłupiałam. Może są tu
> > jacyś specjaliści od miodu?
A co sądzicie o tym miodzie, jest biały jak smalec. Co rok kupuję go od
znajomego pszczelarza ( duży słoik 0.9 L za 17zł ). Interesuje mnie Wasze
zdanie na temat miodu rzepakowego. Za 2 tygodnie jadę po ten miód i jeśli
ktoś chętny ze Szczecina to proszę o kontakt, przywiozę.
trochę info http://www.pszczoly.pl/rozne/o_miodzie_rzepak.php
Pzdr
Jacek Szczecin
|