Data: 2007-11-29 19:00:31
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:filr31$5p4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pewnie.
> Kupić warzywa naturalne, a nie pędzone. Moja marchew ma zupełnie inny
> smak niż te ze sklepów - dla mnie - perfumowane.
> Kostki Knorra to głównie przyprawy - zazwyczaj dostępne bez
> przetwarzania.
>
> Ugotuj zupę fasolową na bulionie mięsnym lub warzywnym. Wystarczy na to
> tzw. porcja rosołowa - z kurczaka (lepsza kura) lub wołowiny oraz pęczek
> włoszczyzny.
> Fasolę wymyj dzień wcześniej, namocz, ugotuj osobno - jeżeli lubisz
> czyste zupy, lub na bulionie, gdy prawie miękka zrób twarde ciasto i
> skubiąc
> wrzucaj do garnka małe kluseczki. Możesz dodać troche lekko zazłoconej
> cebulki.
> Przyprawy do bulionu - liść laurowy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, 4-5
> ziaren czarnego pieprzu.
> Na końcu wrzuć drobno posiekany świeży liść lubczyka lub wkrusz
> suszony.
> Zielona pietruszka. Zamiast lubczyka kostka lub przyprawa Maggi lub
> Przyprawa do zup Winiary. Może być też Knorr. Zasada - to są przyprawy,
> których dodajesz odrobinę - nalepiej na talerz.
Gdzie malakser, maka z mlyna za 1,30 i jabol aroniowy?
Nie znalazlo sie dla nich miejsca?
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
|