Data: 2007-11-29 21:36:55
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie wolim napisał(a):
> Także w niemal każdej kiełbasie, wędlinach, pasztetach, przecierach
> pomidorowych, konserwach, keczupach i mógłbym tak pisać do rana. Jednym
> słowem prawie we wszystkim co jest przetworzone. I nikt mi nie wmówi, że
> unika tych wszystkich produktów jak ognia, je tylko przyrządzone przez
> siebie kiełbasy i szynki, a pasztetem nie gardzi tylko, jeśli jest upieczony
> z własnoręcznie upolowanego zająca :)
Ale uwierz, że są ludzie którzy mają na to czas i ochotę ;) Poza tym nie
mówimy o nie jedzeniu wszystkiego co zawiera związki sodu, a jedynie o
unikaniu niepotrzebnego szprycowania sie chemią. Po co dawać kostki
rosołowe skoro można dodać same przyprawy we własnej kompozycji i
uniknąć dzięki temu spożycia choćby grama glutaminianu?
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|