Data: 2007-11-30 00:02:10
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marta wrote:
> Może mi ktoś poradzi, jak ugotować smaczną zupę, nie uzywajac kostek
> Knorra, których tutaj nie akceptujecie i nie używając do tej zupy dwóch
> kilogramów mięsa, których ja nie akceptuję. Jest szansa, żeby zupa była
> smaczna bez Knorra i bez duzej ilości mięsa?
Najlepiej zrobic wlasne "kostki" - raz na jakis czas ugotuj duzy rosol z
duza iloscia warzyw i ziol, gdy gotowy przelej przez sito i odparuj
przez dosc dlugi czas, az zostanie gesty plyn na dnie, i przelej do
pojemnika, ktory bedzie w zamrazalniku. Gdy potrzebna Ci "kostka",
wybierz goraca lyzka kawalek zamrozonej esencji rosolowej i juz.
MB
|