Data: 2007-11-30 05:37:06
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <1...@c...supernews.com>,
Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> Marta wrote:
>
> > Może mi ktoś poradzi, jak ugotować smaczną zupę, nie uzywajac kostek
> > Knorra, których tutaj nie akceptujecie i nie używając do tej zupy dwóch
> > kilogramów mięsa, których ja nie akceptuję. Jest szansa, żeby zupa była
> > smaczna bez Knorra i bez duzej ilości mięsa?
>
> Najlepiej zrobic wlasne "kostki" - raz na jakis czas ugotuj duzy rosol z
> duza iloscia warzyw i ziol, gdy gotowy przelej przez sito i odparuj
> przez dosc dlugi czas, az zostanie gesty plyn na dnie, i przelej do
> pojemnika, ktory bedzie w zamrazalniku. Gdy potrzebna Ci "kostka",
> wybierz goraca lyzka kawalek zamrozonej esencji rosolowej i juz.
To n ie to samo. ;-)
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|