Data: 2007-11-30 09:39:13
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"panta_rei" <j...@c...znajdzie> wrote in message
news:slrnfkvk7u.c6f.jak_jakas@chce-to.znajdzie...
> Świadomie, albo i nie Wladyslaw Los napisał(a):
>
>>> Ale uwierz, że są ludzie którzy mają na to czas i ochotę ;) Poza tym nie
>>> mówimy o nie jedzeniu wszystkiego co zawiera związki sodu, a jedynie o
>>> unikaniu niepotrzebnego szprycowania sie chemią. Po co dawać kostki
>>> rosołowe skoro można dodać same przyprawy we własnej kompozycji i
>>> uniknąć dzięki temu spożycia choćby grama glutaminianu?
>>
>> Ac o z glutaminianem w mięsie, warzywach etc?
>
> Czy na prawdę nie zrozumiałeś tych trzech zdań przytoczonych powyżej?
Pewnie nie wie, że sól warzona zawiera duże ilości wodorotlenku sodu...
|