Data: 2007-11-30 12:17:24
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...people.pl> napisał w wiadomości
news:474ff710$1@news.home.net.pl...
Wladyslaw Los wrote:
> Zrozumiałem. Uważasz, że jeżeli ktoś nie będzie dodawać do potraw kostek
> rosołowych, natomiast będzie dodawał do potraw "same przyprawy we własnej
> kompozycji" to "uniknie dzięki temu spożycia choćby grama glutaminianu".
> To zwykła nieprawda.
To ja się pytam, co w tej kostce (i w innych proszkowych zupach)
jest alergiczne? Bo z tego wynika, że nie ten nieszczęsny glutaminian.
-------------
W zalezności od alergii:
- glutaminian (a jednak!!!)
- gluten (pszenica, żyto, owies, jęczmień)
- białka soi
- białka mleka - kazeina
- laktoza
- seler
- gorczyca
i pewnie wiele innych.
DJD
|