Data: 2007-11-30 15:07:04
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dominik Jan Domin wrote:
> Nie jest sztuką rezygnowac ze wszystkiego, tylko rezygnować ztego, co ci
> szkodzi. Czy fakt, ze gluten jest dla pewnej częsci osób alergenem,
> oznacza, ze przestaniesz jeść chleb, mimo, ze Ci gluten nie szkodzi?
To, co napisałeś w jednym z poprzednich postów wyjaśniło sprawę.
Jeżeli glutaminian jest w zwykłym wywarze z mięsa, to nie
na niego jestem uczulona. Natomiast od dawne wiem, że właśnie
pszenicy jeść nie powinnam, chleb jem bardzo rzadko i w minimalnych
ilościach. Tak samo produkty mleczne. Jeżeli to wszystko jest w owych
kostkach, to przestaję oczerniać glutaminian :) BTW, nie przyszło
mi do głowy, że do zupy dają zboże i mleko :O
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|