Data: 2007-11-30 18:35:35
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <1...@c...supernews.com>,
Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> > In article <1...@c...supernews.com>,
> > Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> >
> >
> >>Marta wrote:
> >>
> >>
> >>>Może mi ktoś poradzi, jak ugotować smaczną zupę, nie uzywajac kostek
> >>>Knorra, których tutaj nie akceptujecie i nie używając do tej zupy dwóch
> >>>kilogramów mięsa, których ja nie akceptuję. Jest szansa, żeby zupa była
> >>>smaczna bez Knorra i bez duzej ilości mięsa?
> >>
> >>Najlepiej zrobic wlasne "kostki" - raz na jakis czas ugotuj duzy rosol z
> >>duza iloscia warzyw i ziol, gdy gotowy przelej przez sito i odparuj
> >>przez dosc dlugi czas, az zostanie gesty plyn na dnie, i przelej do
> >>pojemnika, ktory bedzie w zamrazalniku. Gdy potrzebna Ci "kostka",
> >>wybierz goraca lyzka kawalek zamrozonej esencji rosolowej i juz.
> >
> >
> > To n ie to samo. ;-)
> >
> > Władysław
> >
>
> Oczywiscie, ze nie to samo, bo nie ma w tym dodatkow konserwujacych,
> polepszaczy smaku, sztucznych kolorow, i smieci z podlogi fabryki.
>
> Ja wole wlasne "kostki". Gdy mi ktos poda sos czy zupe zrobione na
> "kostce", natychmiast wyczuwam ten sztuczny smak.
A jednak twierdzę, że taki bulion nie zastąpi prawdziwych kostek
fabrycznych prawdziwemu ich amatorowi. ;-)
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|