Data: 2007-11-30 16:43:08
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> In article <1...@c...supernews.com>,
> Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
>
>
>>Marta wrote:
>>
>>
>>>Może mi ktoś poradzi, jak ugotować smaczną zupę, nie uzywajac kostek
>>>Knorra, których tutaj nie akceptujecie i nie używając do tej zupy dwóch
>>>kilogramów mięsa, których ja nie akceptuję. Jest szansa, żeby zupa była
>>>smaczna bez Knorra i bez duzej ilości mięsa?
>>
>>Najlepiej zrobic wlasne "kostki" - raz na jakis czas ugotuj duzy rosol z
>>duza iloscia warzyw i ziol, gdy gotowy przelej przez sito i odparuj
>>przez dosc dlugi czas, az zostanie gesty plyn na dnie, i przelej do
>>pojemnika, ktory bedzie w zamrazalniku. Gdy potrzebna Ci "kostka",
>>wybierz goraca lyzka kawalek zamrozonej esencji rosolowej i juz.
>
>
> To n ie to samo. ;-)
>
> Władysław
>
Oczywiscie, ze nie to samo, bo nie ma w tym dodatkow konserwujacych,
polepszaczy smaku, sztucznych kolorow, i smieci z podlogi fabryki.
Ja wole wlasne "kostki". Gdy mi ktos poda sos czy zupe zrobione na
"kostce", natychmiast wyczuwam ten sztuczny smak.
MB
|