Data: 2007-11-30 12:39:22
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "Roman Rumpel" <romane@screwspam,gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wolim dość niespodziewanie napisał(a):
> Użytkownik "Roman Rumpel" <romane@screwspam,gazeta.pl> napisał
>
>> Glutaminian występuje w pokarmach w dwóch postaciach: jako składnik
>> białek oraz jako czysty, wolny glutaminian. Tylko wolna forma może
>> wpływać na kubki smakowe i tylko on używany jest jako przyprawa.
>
> Ale czy przypadkiem glutaminian sodu nie jest czymś zupełnie innym niż
> czysty glutaminian?
chemicznie masz racje: glutaminian to nazwa kwasu glutaminowego
glutaminian sodu to sól sodowa tego kwasu
Ale powyżej był skrót myslowy dziennikarza, bo piszac o przyprawie musiał
mysleć o soli sodowej
--
Roman Rumpel GG 9429617 Skype: rumpel.roman
"kiedy zażywam żeń-szeń, to pamiętam, gdzie położyłem Viagrę"
C Hollywood Homicide
www.ip.biz.pl
|