Data: 2007-11-29 19:44:17
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: "wolim" <t...@n...pisz>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Roman Rumpel" <romane@screwspam,gazeta.pl> napisał
> Wiesz co Sławku, a ja wprost uwielbiam gutaminian - bo jest go najwięcej w
> tym co m. in.najbardziej lubię: w parmezanie i w suszonych
> pomidorach -tak, tak - tam właśnie jest całe mnóstwo naturalnie tworzącego
> się glutaminianu, o wiele więcej niż w kostce rosołowej.
Także w niemal każdej kiełbasie, wędlinach, pasztetach, przecierach
pomidorowych, konserwach, keczupach i mógłbym tak pisać do rana. Jednym
słowem prawie we wszystkim co jest przetworzone. I nikt mi nie wmówi, że
unika tych wszystkich produktów jak ognia, je tylko przyrządzone przez
siebie kiełbasy i szynki, a pasztetem nie gardzi tylko, jeśli jest upieczony
z własnoręcznie upolowanego zająca :)
Pozdrawiam,
/\/\\/\/
|