Data: 2009-10-30 23:09:00
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Od: Maciej Jastrzębski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Felinity wrote:
> Dnia Fri, 30 Oct 2009 16:00:28 +0100, Ap3k napisał(a):
>
>> Naprawde, moze by tak juz zaczac walczyc z tym przesadem, ze wysmazanie
>> zamyka jakiestam pory???
>
> No dobrze, pokaż mi źródło informacji, że jest inaczej.
>
> Mi takie podsmażanie polecali dwaj profesjonalni kucharze francuscy,
> właśnie motywując to zamykaniem soczystości w środku kawałka mięsa. Czy
> przez zamykanie porów? Frankly, my dear, I don't give a shit :)
Profesjonalni kucharze niekoniecznie muszą wiedzieć, co naprawdę dzieje się
ze smażonym mięsie. W przeciwieństwie do Hestona Blumenthala, który to po
prostu sprawdził. Obsmażanie/opiekanie służy tylko polepszeniu smaku i
niczego nie zamyka. Ale mit pokutuje, Blumenthal zresztą sam wspominał w
jednym ze swoich programów, że większość zawodowych kucharzy wierzy
w "zamykanie porów".
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|