Data: 2016-03-08 21:50:55
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 08.03.2016 o 09:26, Wiesiaczek pisze:
> W dniu 08.03.2016 o 11:06, FEniks pisze:
>> W dniu 08.03.2016 o 08:54, wolim pisze:
>>> W dniu 2016-03-08 o 08:06, FEniks pisze:
>>>
>>>> Przecież jem sporo różnych niezdrowych rzeczy, które mi _smakują_,
>>>> także
>>>> tych z akrylamidem (wszelkie przypieczone i przysmażone
>>>> skórki/powierzchnie, nawet chleba czy ciast). Ale taki stek nie
>>>> sprawiłby mi radości smakowej.
>>>
>>> A mi owszem. Lubię węgiel na mięsie, jak kiełbasę na ognisku piekę, to
>>> na koniec też ją lekko zwęglam w ogniu.
>>
>> O ile dobrze zrozumiałam, to ten stek _najpierw_ się lekko przypala,
>> żeby zapobiec wycieknięciu soków i to ma jakikolwiek sens.
>> Przypalenie na końcu służyć może tylko i wyłącznie smakowi, jeśli ktoś
>> coś takiego faktycznie lubi. No i zapobiegnięciu sraczki. ;)
>>
>>> Oczywiście delikatnie, ale jednak takie przypalone zdecydowanie lepiej
>>> mi smakuje.
>>
>> Kwestia gustu.
>>
>>> To samo z ziemniakami. Jak od czasu do czasu robimy ognisko, to wrzucę
>>> kilka w popiół - najlepiej smakują te z lekko zwęgloną, chrupiącą
>>> skórką. Do tego sól. I nawet mógłbym bez masła, choć z masłem
>>> wiadomo... poezja :)
>>>
>>
>> No ale te ziemniaki z tą skórką wsuwasz? Eee, nie moje klimaty.
>>
>> Ewa
>>
>
> Oj, nikt nie wsuwa ze skórką ale niemniej kawałki skórki jakoś się
> wplączą i dodają smaku. Też lubię lekko zwęglone, bo w przeciwnym
> razie smakują jak z parnika.
>
> Przy okazji życzę Ci i innym kobieto na tym forum wszystkiego
> najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
>
> (Walentynek ze względów ideologicznych nie świętuję)
Każda okazja jest dobra do świętowania. Dzięki. :)
>
> Tu, na Białorusi jest nawet z tego powodu dzień wolny od pracy
Dla mężczyzn też? Cóż za niesprawiedliwość! ;)
Ewa
|