Data: 2002-10-01 13:02:01
Temat: Re: Jak zemlec orzechy wloskie?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "slonko" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:anc665$p3n$1@news.onet.pl...
> Problem moze smieszny, ale jak sie nie ma maszynki do mielenia to zaczyna
> sie klopot. A tu wygrzebalam przepis na ciacho orzechowe, potrzebuje
> szklanke zmielonych orzechow, mam worek orzechow nieluskanych...
> Moze macie jakies inne sposoby?
> Do dyspozycji: sokowirowka, blender (reczny, nie taki z pojemnikiem),
mikser
> z koncowkami do ubijania i mieszania ciasta, tarka... inne sprzety raczej
> nie sluza do drobienia. Myslalam o tym blenderze oraz tarce, ale nie wiem
co
> z tego wyjdzie...
> Jakis pomysl?
A masz tarkę taką przystawkę do elektrycznej maszynki do mięsa? Taką do
tarcia marchewki - znaczy do tarcia na drobno. Powinno się udać. Ja jednak
nie uzywam elektrycznej maszynki, bo się boję, że może się uszkodzić jeśli
jakaś skorupa wpadnie.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|