Data: 2007-04-13 06:47:08
Temat: Re: Jak zuzyc wedliny?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kropelka" <k...@b...gmail.com> napisał w wiadomości
news:evn78c$lp8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zostalam obdarowana na swieta calkiem spora iloscia wedlin (pieczony
> schab+szynka/baleron), razem kolo 5 kg!! Pochodza z bardzo dobrej lokalnej
> masarni, wiec jest to prawdziwe miesko bez wstrzykiwan itp. Z mezem jadamy
> ogolnie bardzo malo wedlin , czasem do chleba a i to sporadycznie. Prosze
> podpowiedzcie mi jak moge to zuzyc?!? Najchetniej przerobilabym to na
> jakies
> obiadowo/kolacyjne dania ale oprocz pizzy i grzanek niewiele przychodzi mi
> do glowy. Na pewno czesc bede musiala zamrozic, tzn wieksza czesc...Prosze
> pomozcie:-)
>
> Agnieszka
>
z boczkiem, baleronem, szynka.. mozna zapiekanke zrobic
jesli wedliny sa "w kawalku" to mozna grube plastry kroic (1 cm), rzucic na
patelke, przysmazyc, na wierzch kawalek sera zoltego, cebuli podsmazonej
(plasterek), pomidora podsmzonego (plasterek), pieczarki tudziez inne grzyby
podsmazone na niewielkiej ilosci masla i... do obiadu jak znalazl zamiast
innego miesa :-)
Smacznego
|