Data: 2007-04-14 06:50:20
Temat: Re: Jak zuzyc wedliny?
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz K. Ladziak napisał(a):
> Zurek najgenialniej to wchlania biala kielbase, jajo na twardo,
> gotowana swinska skore w drobnych kawalkach i na to wszystko, na
> plasko, jajo sadzone...
Na płasko cięte, czyco?
No nie wiem, nie wiem... Mój żurek dobrze wchłania boczek, szynką też
nie pogardzi, mowa o prawdziwej, wędzonej w stylu wiejskim, a co do
świńskiej skóry, to na razie kojarzy mi się ona poza ubrankiem prosiaków
wyłącznie z kierpcami, o ile w ogóle robi się je z niej. Człowiek uczy
się całe życie, jednak nie sądzę, bym kiedyś nabrała apetytu na świńską
skórę.
Tak myślę, że wariacje żurkowe można tworzyć w nieskończoność. A teraz
juz rośnie świeży szczaw i poza jajkiem makaron z chudej szynki też jak
najbardziej.
> Szynke w charakterze makaronu (znaczy w waskich paseczkach) znacznie
> lepiej wchlania grochowka.
Kapuśniak też nie odmówi.
--
pa, BBjk, (wczorajsze: http://bajarka.fotolog.pl/)
|