Data: 2007-04-14 06:56:00
Temat: Re: Jak zuzyc wedliny?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"BBjk" <b...@q...pl> wrote in message
news:evptcc$ol8$1@inews.gazeta.pl...
> Dariusz K. Ladziak napisał(a):
>
> > Zurek najgenialniej to wchlania biala kielbase, jajo na twardo,
> > gotowana swinska skore w drobnych kawalkach i na to wszystko, na
> > plasko, jajo sadzone...
>
> Na płasko cięte, czyco?
> No nie wiem, nie wiem... Mój żurek dobrze wchłania boczek, szynką też
> nie pogardzi, mowa o prawdziwej, wędzonej w stylu wiejskim, a co do
> świńskiej skóry, to na razie kojarzy mi się ona poza ubrankiem prosiaków
> wyłącznie z kierpcami, o ile w ogóle robi się je z niej. Człowiek uczy
> się całe życie, jednak nie sądzę, bym kiedyś nabrała apetytu na świńską
> skórę.
> Tak myślę, że wariacje żurkowe można tworzyć w nieskończoność. A teraz
> juz rośnie świeży szczaw i poza jajkiem makaron z chudej szynki też jak
> najbardziej.
>
> > Szynke w charakterze makaronu (znaczy w waskich paseczkach) znacznie
> > lepiej wchlania grochowka.
>
> Kapuśniak też nie odmówi.
> --
> pa, BBjk, (wczorajsze: http://bajarka.fotolog.pl/)
Wspomniałem już - bigos jest najlepszym zastosowaniem - przy ilości, która
dla owej osoby stanowi kłopot byłby to bigos luksusowy. Kwas konserwuje,
zamrażać się daje - doskonałe rozwiązanie dla pań planujących wizytę u
kolejnego wizażysty - obranie ziemniaków niech reszta domowników sobie
ugotuje i wyjęcie pojemnika lub woreczka z bigosem z zamrażarki, lub
słoika - z chłodziarki - do odgrzania...
|