Data: 2011-02-14 12:57:34
Temat: Re: Jaką kuchenkę mikrofoalową kupić?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 14 Feb 2011 10:31:49 +0100, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:2vwrutfunfbr$.2yptqk0sq0cu.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 11 Feb 2011 23:18:32 +0100, E. napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>
>>>>> Po dwa: standardowa kuchnia gazowa nie posiada wyłącznika czasowego.
>>>>
>>>> Nie masz go w głowie?
>>>
>>> Moje dzieci nie mają. Jest milion lepszych zajęć niż tracenie czasu na
>>> stanie nad garem i patrzenie w zegarek.
>>>
>>
>> TAK to sobie wyobrażasz? - jeszcze mi się nie zdarzyło stać i patrzeć...
>> :-)
>
> W takim razie jak robisz krwisty befsztyk z poledwicy wolowej? hehehe
> ktory sie "smazy" 0,5-1 minuty na strone?
NORMALNIE. Po prostu obserwuję czy sok się pokazuje na wierzchu i smażę do
momentu, kiedy tylko przestanie. To oznacza, ze na wierzchu jest ścięte
mięso, a wewnątrz krwiste. Czas nie ma tu NIC do rzeczy, tylko temperatura
smażenia. A ona zależy od rodzaju patelni, grubości dna itp. Zatem
pozostaje TYLKO obserwacja zachowania mięsa.
> (zaleznie od grubosci) ?
No właśnie - oceniam grubość i smażę. Po prostu.
I robię świetne krwiste befsztyki, choć sama ich nie znoszę.
|