Data: 2015-02-15 12:13:23
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 15 Feb 2015 08:42:31 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
> A ja sądzę, że kupowanie patelni wyłącznie do jajek sadzonych jest
> właśnie uleganiem marketingowi i powoduje jedynie zagracenie kuchni.
> Chyba nic innego na takiej patelni usmażyć się nie da?
Akurat w tym przypadku nie jest to ani chłyt, ani nawet marketingowy. Jeśli
jajo ma być rzeczywiście klasycznie przyrządzone, to nie powinno być
rozpłynięte w placek, lecz powinno zachować lekko spłaszczony kształt i
grubość, a przy tym mieć dobrze ścięte białko, a żółtko wewnątrz półpłynne
- tego żadnym sposobem nie osiągniesz na płaskiej patelni, bo na płaskiej
patelni osiągniesz tylko... zesmażony jajoplacek :-)
|