Data: 2015-02-15 13:06:06
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:00:28 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-15 o 09:55, Stokrotka pisze:
>>
>>> Patelnia nie ma znaczenia. Jeżeli nie chcesz aby się przypalało to od
>>> czasu do czasu poruszaj smażonymi rzeczami, w ten sposób nic się nie
>>> przypali ani nawet nawet nie odbarwi.
>>
>> Ma znaczenie, jednak na ceramicznej nawet rybę da się usmażyć,
>> bez wielkiej dbałości o nią,
>> a cienka aluminiowa,
>> jest doskonała do szybkiego odparowania wody z kapusty,
>> mała emaliowana nadaje się na jajecznicę.
>>
> Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
> mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
> Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
> mrożonego dorsza.
A rozmrażasz przed smażeniem? - bo jeśli nie,no to masz odpowiedź.
|