Data: 2015-02-15 14:19:01
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:36:43 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-15 o 13:06, XL pisze:
>>
>>> Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
>>> mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
>>> Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
>>> mrożonego dorsza.
>> A rozmrażasz przed smażeniem? - bo jeśli nie,no to masz odpowiedź.
>
> Tak, i na dodatek długo osuszam, a mimo to tak to smażenie zniechęca że
> choć w smaku takie fileciki są bardzo dobre to już przestałem je kupować.
No to nie wiem, co jest nie tak - może za mało rozgrzany tłuszcz? A może
smażysz bez panierki? - panierka utrzymuje rybę w całości. Oczywiście nie
myslę tu o bule i jaju, ale o mące krupczatce tylko wyłącznie, w której
lekko (nie całkowicie) osuszoną rybkę warto obtoczyć bezpośrenio przed
smażeniem.
|