Data: 2015-02-15 13:00:28
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-15 o 09:55, Stokrotka pisze:
>
>> Patelnia nie ma znaczenia. Jeżeli nie chcesz aby się przypalało to od
>> czasu do czasu poruszaj smażonymi rzeczami, w ten sposób nic się nie
>> przypali ani nawet nawet nie odbarwi.
>
> Ma znaczenie, jednak na ceramicznej nawet rybę da się usmażyć,
> bez wielkiej dbałości o nią,
> a cienka aluminiowa,
> jest doskonała do szybkiego odparowania wody z kapusty,
> mała emaliowana nadaje się na jajecznicę.
>
Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
mrożonego dorsza.
|