Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media
.com!post02.iad.highwinds-media.com!newsfe18.iad.POSTED!7564ea0f!not-for-mail
From: Zumik <n...@g...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.1.11)
Gecko/20100701 SeaMonkey/2.0.6
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jogobella - pieczone jabłko
References: <i2t21b$or8$1@inews.gazeta.pl> <i2u389$g9p$1@news.onet.pl>
<i2ufjk$3n0$1@inews.gazeta.pl> <i2ugr0$mhb$1@news.onet.pl>
In-Reply-To: <i2ugr0$mhb$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 58
Message-ID: <sMA4o.47800$YX3.3947@newsfe18.iad>
NNTP-Posting-Host: 68.149.239.147
X-Trace: newsfe18.iad 1280497816 68.149.239.147 (Fri, 30 Jul 2010 13:50:16 UTC)
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 Jul 2010 13:50:16 UTC
Date: Fri, 30 Jul 2010 07:50:16 -0600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:329004
Ukryj nagłówki
zenek wrote:
> W dniu 2010-07-30 14:12, lemonka pisze:
>>
>> Użytkownik "zenek" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:i2u389$g9p$1@news.onet.pl...
>>> W dniu 2010-07-30 01:14, vcore pisze:
>>>> Kto jeszcze nie próbował - polecam
>>>
>>>
>>> :):):)
>>> Dobrze ze nie widziales nigdy jak produkuje sie np polprodukty do
>>> jogurtow.
>>> Wyobraz sobie ze np facet zgarnia pestki po drylowaniu wisni z brudnej
>>> posadzki brudna lopata
>>
>> Takie rzeczy tylko w domowej produkcji. W fabryce to ekonomicznie i
>> energetycznie nieopłacalne.
>>
>>> i wrzuca do maszyny ktora wyciska ztego gowna ostatnie soki. I to jest
>>> baza do jogurtu wisniowego. O truskawkach nie wspomne bo wyzygac sie
>>> mozna.
>>
>> Ja chcę zobaczyć tę maszynę, która wyciska sok z pestek wiśni! Powiedz,
>> gdzie to można zobaczyć!!! Pliiiiiiiizzzzz!!!!
>
>
> Akurat tak sie sklada ze mojego kumpla stary zajmuje sie przetworstwem
> od wielu lat i przy okazji moglem zobaczyc wiele ciekawostek. Zapytam
> jak ta maszyna sie zwie i zapodam na grupe. Ona nie wyciska soku z
> pestek tylko z pozostalosci po drelowaniu z pestkami.
>
>
> Pracowalem tez kiedys u stoklosy w przetworni cipciokow jak zobaczycie w
> intermarche zaklad kozieglowy to wlasnie z tamtej przetworni. Pamietam
> jak miala przyjechac wizytacja z UNI HACCP zaklad lsnil jak dupcia
> niemowlaka a kury byly mordowane w super warunkach bo np nie wiecie tego
> ze taki cipciok cale zycie spedza w klatce metr na pol metra i dopiero
> przed smierciaz tej klatki jest wyciagany za nogi.
>
> Cala impreza musi sie odbywac w fiolecie bo kury tego swiatla nie widza
> dodatkowo musza byc wieszane spokojnie bez paniki wolno na chakach zeby
> nie byly zestresowane bo wtedy miesa jest lepsze.
>
> Jak tylko komisja wyjechala swiatlo sie zapalilo bo jak wieszac kury po
> ciemku.A tasma przyspieszyla 5 razy niejedna qra przed smiercia jak sie
> wyrywa dostanie wpierdol albo przed powieszeniem traci leb.
>
> Powiem wam jeszcze w tajemnicy ze piora sa wyrywane przez maszyne po
> zanurzeniu denata w goracym wosku.
>
>
> Kury ktore przyjezdzaly na ubojnie wygladaly jakby przyjechaly z obozu
> koncentracyjnego wyskubane zabiedzone brudne i smierdzace. Nastepnym
> razem kupcie cipcioka urolnika za troche wieksza kase ale bedziecie
> mieli pewnosc ze nie jest to mutant wykarmiony w obozie dla kur na gownie.
>
A widzial ktos przemyslowa rzeznie?
|