Data: 2007-12-30 12:30:55
Temat: Re: Kaczka - jak? aby było palce lizać
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Dec 2007 11:46:46 +0100, Prekto napisał(a):
> Witam,
>
> Mam kaczkę i 'nie boję się jej użyć' ;)
> Proszę o przepis sprawdzony, który pozwoli przyżądzić kaczkę tak, że żona
> padnie z zachwytu ;)
>
> wczoraj wieczorem natarłem kaczkę czosnkiem, oliwą z oliwek i przyprawami -
> nie wiem czy dobrze zrobiłem ale taką mam dzisiaj i co z nią dalej zrobić.
>
> Pozdrawiam,
> Prekto
Czosnek niekoniecznie, ale może być...
Natrzyj kaczkę wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem oraz obficie
majerankiem - aby był dobrze widoczny, prawie jak panierka. Weź 4 duże
renety lub boskop'y, umyj, pokrój na ćwiartki (ze skórą), nafaszeruj kaczkę
tymi kawałkami ściśle, zaszyj. Pokrop tłuszczem, podlej 1/4 szkl. wody.
przykryj, piecz w piekarniku bez obracania ok. półtorej godziny - zależy od
wielkości kaczki.. Możesz obok kaczki poukładać większą ilość ćwiartek
jabłka - będzie lepszy smak.
--
XL wiosenna
====================================================
================
"Prawdziwe przyjaciółki poznaje się nie w biedzie, ale w sukcesie."
====================================================
================
Poprzedni profil: //tylko odsiej podszywki
http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=LWs
rThYAAABr-nqNxKREgaFPDG6Ht91aF6sPCqGHHKkulQEP0yp8Qg
|