Data: 2002-03-19 17:19:14
Temat: Re: Kajmak z mleka skondensowanego
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa wrote:
> No właśnie - czy to musi się gotować aż trzy godziny???????? U mnie stoi na
> kuchence dopiero godzinkę i już mi język do gardła ucieka....I drugie
> pytanko - chcę dodać kakao, żeby nie było takie mdłe. Czy jeśli wsypię je do
> gorącej masy i wymieszam łyżką, to nie porobią mi się grudki. Może kakao
> wcześniej rozpuścić w odrobinie wody? Czym jeszcze można urozmaicić taką
> masę? Z góry dzięki.
Nie otwieraj goracego, bo wybuchnie ci na cal;a kuchnie! Musisz poczekac, az
puszka wystygnie. Nigdy nie dodawalam kakao, dodawalam roztopiona na parze
czekolade, np. 50 gr z jedna lyzka smietanki. Do tego po trochu dodawalam to z
puszki, mieszajac lyzka drewniana.
MB
|