Data: 2014-01-28 09:39:07
Temat: Re: Kapusta zasmażana.
Od: TomekD <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 27-01-2014 22:40, "Dariusz K. Ładziak" pisze:
> Ikselko, ale to ma być opakowanie po kupionej kapuście kiszonej.
> Najlepiej zaraz po zjedzeniu tej kupnej, niemyte! Tu chodzi o to żeby
> opakowanie zawierało kulturę bakterii kwasu mlekowego - i to najlepiej w
> wersji optymalnej dla kiszenia kapusty... Użycie sprawdzonej kolonii
> bakteryjnej znacząco przyspiesza start fermentacji mlekowej i zmniejsza
> ryzyko niewłaściwego jej przebiegu!
>
Pojemniki po kupnej kapuście wykorzystuje tylko ze względu na idealny
kształt i pojemność. Myję je i z żadnych starterów nie korzystam, zdaję
się na to co fruwa w powietrzu :-)
TomekD
|