Data: 2014-11-04 11:33:11
Temat: Re: Karmel
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 3 Nov 2014 13:47:01 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> W dniu poniedziałek, 3 listopada 2014 19:25:28 UTC+1 użytkownik bbjk napisał:
>
>> Średnio lubię dynię z powodu jej mdłego smaku, więc gdyby czymś solidnie
>> wyostrzyć, to chętnie.
>
> Dynia świetnie komponuje się z "hinduszczyzną" - czyli albo gotowa przyprawa curry,
albo - lepiej - dodane wg własnego smaku kmin rzymski, kurkuma, kozieradka...
>
> W naszych gotowych przyprawach typu curry z dużo jest cynamonu... Przynajmniej jak
na smaki mój i mężowski.
>
> Dobrze też się z nią komponuje podsmażony czosnek.
>
Curyy! - o tak, zapomniałam! Przecież zawsze do dyniowej zupy daję, to
można i do plackó. To zestawienie jest ekstra. Czosnek takoż.
|