Data: 2014-11-08 01:02:18
Temat: Re: Karp
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-01 23:23, artustas pisze:
> Ma ktoś większą wiedzę, co w tym jest?, wiadomo smażone!, tłuste!, no
> właśnie ten karpiowy tłuszcz?.
Smażone i tłuste + jeszcze panierka - niewskazane, a nawet zabronione.
Poza tym sam karp też nie jest najchudszą rybką.
U mnie oprócz smażonego zawsze jest zupa karpiowa i galareta - może w
tej postaci nie będzie szkodliwy (ale wiem, to nie to samo:)). Albo
pieczony w folii bez tłuszczu.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/karp-
wartosci-odzywcze-i-kalorie-czy-karp-jest-zdrowy_421
46.html
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
|