Data: 2010-08-06 13:46:55
Temat: Re: Kawior - co nim jeszcze jest a co jest tylko zabarwioną ikrą
Od: panta_rei <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
vcore wrote:
> W dniu 2010-08-06 15:29, panta_rei pisze:
>> Jeśli nie masz dostępu do ikry z łososia to wystarczy na początek z
>> pstrąga, w hodowlach pewnie przy patroszeniu ją wyrzucają :/
>
> Chętnie spróbuję, tak się składa że mam znajomego który prowadzi hodowle
> pstrągów, rozumiem że konserwuje się to jedynie solą, ewentualnie oleje, a
> nie pasteryzuje? Bo wczoraj gdzieś wyczytałem że niektóry ?kawior? jest
> pasteryzowany
Trudno mi sobie wyobrazić kawior który został zapasteryzowany :) Pewnie są
jakieś przemysłowe metody, które nie zniszczą "surowości" wyrobu, w domu
nigdy tego nie robiłem
--
Pozdrawiam, Sławomir panta_rei Frąc, Braniewo
|