Data: 2017-11-27 18:08:57
Temat: Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?
Od: Ziggi <Z...@v...you>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2017-11-27, Trybun wrote:
> No pewnie że nie jest - to zagęszczenie to " modyfikowana genetycznie
> skrobia kukurydziana". Zasadniczo za tym sosem nie przepadam. Jednak
> kiedyś z ciekawości po wywiadzie medialno-kuchennego celebryty w TV
> postanowiłem poszukać takiego jak on polecał, czyli bez konserwantów i o
> dużej zawartości masy pomidorowej. I niestety, różnica tylko w
> opakowaniach i cenie - każdy bez wyjątku to sztuczniak. Zresztą nie
> trzeba czytać etykiety - normalny koncentrat po otwarciu zaczyna
> pleśnieć już po 2-3 dniach, na keczupie nie widać śladów pleśni nawet po
> roku.
>
Jakby tak patrzec to by wszystko trzeba bylo robic w domu.
Dzisiaj juz niestety nawet produkty sprzed 20 lat to nie to samo co
kiedys bo ma byc tanio jak tylko sie da a niestety na robienie ketchupu,
majonezu, masla czasu brak.
--
Ziggy
|