Data: 2018-05-24 09:20:19
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: Trybun <c...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-05-19 o 14:59, XL pisze:
> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>> W dniu 2018-05-17 o 12:37, XL pisze:
>>>> To nie jest odpowiedź. Piszesz o jakimś dobroczynnym oddziaływaniu,
>>>> jednak trudno zdefiniować tą dobroczynność.
>>> Może Tobie trudno - ja wiem, jakie są walory.
>> No.. jakie?
> http://biotechnologia.pl/biotechnologia/tajemniczy-g
rzybek-tybetanski-czym-naprawde-jest-i-jakie-sa-pods
tawy-jego-skutecznosci,16578
>
> http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kefir-w
artosci-odzywcze-i-wlasciwosci-zdrowotne_44738.html
>
> https://tylkomedycyna.pl/wiadomosc/7-korzysci-wynika
jacych-z-picia-kefiru
Zamiast lektur wolę usłyszeć Twoją osobistą opinię.
>
>
>>>> Dość powiedzieć - każdy lud przed rozpoczęciem hodowli zwierząt
>>>> mlecznych. Jasne że ta hodowla pomaga wyeliminować zjawisko głodu, ale
>>>> czy naprawdę jest jakimś wysoko pożądanym rodzajem pożywienia ze względu
>>>> na walory odżywcze?
>>>>
>>>>
>>> Bardzo pożądanym. Szczególnie mleko przetworzone - na mleko zsiadłe,
>>> jogurt, kefir, twarogi i sery - jest świetnym źródłem pełnowartościowego
>>> białka zwierzęcego.
>>>
>> E tam. Ci co nie spożywają w niczym nie ustępują tym spożywającym. A np.
>> tacy nie spożywający mięska, już pod paroma względami ustępują tym
>> spożywającym..
> Nie startuję w ww. zawodach. Ale jeśli ktoś tylko po to ma robić kefir, to
> może lepiej niech go kupuje.
>
Kupny też nie jest zły, ale pewnie główna rolę grają walory smakowe. Np.
co do młodych ziemniaków z masełkiem i koprem + dodatki - oczywiście nie
żaden kompot czy piwo a właśnie kefir.
|