Data: 2018-05-24 09:53:53
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trybun <c...@j...ru> wrote:
> W dniu 2018-05-19 o 14:59, XL pisze:
>> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>>> W dniu 2018-05-17 o 12:37, XL pisze:
>>>>> To nie jest odpowiedź. Piszesz o jakimś dobroczynnym oddziaływaniu,
>>>>> jednak trudno zdefiniować tą dobroczynność.
>>>> Może Tobie trudno - ja wiem, jakie są walory.
>>> No.. jakie?
>> http://biotechnologia.pl/biotechnologia/tajemniczy-g
rzybek-tybetanski-czym-naprawde-jest-i-jakie-sa-pods
tawy-jego-skutecznosci,16578
>>
>> http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kefir-w
artosci-odzywcze-i-wlasciwosci-zdrowotne_44738.html
>>
>> https://tylkomedycyna.pl/wiadomosc/7-korzysci-wynika
jacych-z-picia-kefiru
>
> Zamiast lektur wolę usłyszeć Twoją osobistą opinię.
Już pisałam - ustąpienie zgagi (u MŚK).
U mnie - idealna perystaltyka (a od dzieciństwa z tym kłopot był),
spektakularne polepszenie stanu włosów (rosną jak szalone, połysk,
grubość), paznokci i skóry.
U obojga - jw. oraz widoczny przypływ sił, ustąpienie tzw. chronicznego
zmęczenia. Wszystko to zapewne w związku z polepszeniem flory bakteryjnej w
organizmie.
> Kupny też nie jest zły, ale pewnie główna rolę grają walory smakowe. Np.
> co do młodych ziemniaków z masełkiem i koprem + dodatki - oczywiście nie
> żaden kompot czy piwo a właśnie kefir.
>
>
Otóż to.
Masełko lub rumiane skwareczki - mniam :-)
Zsiadłe zamiast kefiru też lubię w tym zestawie.
--
XL
|