Data: 2018-05-30 19:36:16
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:5b0ecb3f$0$31357$65785112@news.neostrada.pl...
>> Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>>> Co do pieczywa to się nie zgadzam.
>>> Pieczywo było podłe, kluhowate.
>>> Ale łaziły plotki, że w Warszawie jest lepsze.
>>>
>>
>> Nie potwierdzam. Warszawskie pieczywo było dla mnie już wtedy niejadalne.
>> W
>> Kielcach zawsze było ŚWIETNE pieczywo - czy to z piekarni PSS ,,Społem",
>> czy
>> to z kilku prywatnych piekarni, w tym do dziś istniejącego ,,Piekiełka".
>> Społem'owski chleb, rogale, chałki i bułki - ach!
>> Dziś już zupełnie nie to, no, może z wyjątkiem ,,Piekiełka", gdzie o godz.
>> 7
>> rano już nie ma czego szukać, bo wykupione.
>
>
> Kielce to okolice rolnicze.
> Prawda na wsi pieczywo było pyszne, wypieczone, całkiem inne niż miejskie.
> Bohenki po 2 - 3 kg.
>
Kielce to miasto. Duże. Z pysznym (niegdyś i resztkowo do dziś) pieczywem.
--
XL
|