Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach. Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <y...@4...net>
Date: Thu, 24 Nov 2016 21:55:27 +0100
Message-ID: <cj79jpmw0x1c$.1lbu1rg7tpvlm$.dlg@40tude.net>
Lines: 47
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.250.44
X-Trace: 1480020928 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15192 79.185.250.44:6095
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 3430844137
X-Received-Bytes: 3031
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374602
Ukryj nagłówki

Dnia Thu, 24 Nov 2016 15:53:00 +0100, Ikselka napisał(a):

> W internetowych blogach sporo jest groźnych błędów, które mogą nieświadomym
> zaszkodzić nawet śmiercią.
> Np. moje zastrzeżenia merytoryczne do treści na blogu w artykule
> http://www.olgasmile.com/kielbasa-ze-sloika.html#com
ment-332942
> umieściłam w 2 komentarzach pod tekstem. Komentarzy jeszcze tam nie ma...

>
> http://www.fotosik.pl/zdjecie/05744b936879ffee
> http://www.fotosik.pl/zdjecie/145900000f71c50e

No i nadal nie ma, ale moje uwagi zostały przynajmniej uwzględnione w
nieco zmodyfikowanym tekście na stronie. Lecz niestety tekst jest
zredagowany nadal z merytorycznymi błędami.

Ponieważ moich dwóch poprzednich komentarzy nie zamieszczono, podaję tutaj
treść trzeciego, ostatniego, który przed chwilą zamieściłam i też się
pewnie nie ukaże, dlatego wklejam tutaj zawartość strony z komentarzem
przed jego zmoderowaniem, dla dobra wszystkich, którzy zechcą sami zrobić
domowe konserwy mięsne:

"Małgorzata says

24 listopada 2016 at

Your comment is awaiting moderation.

No niestety, te 85 stopni to za mało, to nawet nie jest zagotowane. Tak się
parzy wędzonki tradycyjne, ale nie konserwy mięsne.
Temperatura zawartości powinna być JAK NAJWYŻSZA, czyli 100 stopni albo i
więcej, dlatego poleca się nawet gotowanie słoików w szybkowarze pod
ciśnieniem, bo temperatura wody jest wtedy wyższa niż ta w zwykłym garnku.
Można też zamiast tego do zwykłego garnka wsypać ok. pół kilo soli - słona
woda wrze w wyższej temperaturze.
Trzeba tylko po zakończeniu wypłukać z soli słoje, bo nakrętki szybko
pordzewieją na gwincie.
Jeszcze raz - chodzi tu koniecznie o WRZENIE!

Także podany CZAS gotowania jest za krótki: standardowo powinno się gotować
pierwszy raz godzinę oraz dwa razy po pół - ja jednak za radą mikrobiologa
gotuję trzykrotnie po pełnej godzinie.
I konieczna uwaga przy tym: jest to czas liczony od ZAWRZENIA wody w garze
ze słojami!
Proszę to wszystko jakoś uwzględnić, bo jeszcze ktoś się zatruje."


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.11 Akarm
24.11 Ikselka
24.11 Jarosław Sokołowski
24.11 Ikselka
24.11 Akarm
24.11 Ikselka
24.11 Jarosław Sokołowski
24.11 Ikselka
24.11 Ikselka
24.11 Ikselka
24.11 Ikselka
25.11 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?