Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <y...@4...net>
<cj79jpmw0x1c$.1lbu1rg7tpvlm$.dlg@40tude.net>
<583757e2$0$644$65785112@news.neostrada.pl>
<4dzk9bmh694o$.1lqeti183vgai$.dlg@40tude.net>
Date: Thu, 24 Nov 2016 22:41:43 +0100
Message-ID: <18173azp1234u.pc1mii1nmtc1$.dlg@40tude.net>
Lines: 35
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.250.44
X-Trace: 1480023704 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 641 79.185.250.44:6126
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 2834711231
X-Received-Bytes: 2557
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374606
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:30:38 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:13:04 +0100, Akarm napisał(a):
>
>> W dniu 24.11.2016 o 21:55, Ikselka pisze:
>>> moje uwagi zostały przynajmniej uwzględnione w
>>> nieco zmodyfikowanym tekście na stronie.
>>
>> Nie za bardzo, zwykłym ludziom słoiki nadal się rozwalą. Ale już nie po
>> wrzuceniu ich do wrzątku, tylko natychmiast po próbie ich schłodzenia w
>> zimnej wodzie.
>> To musi być naprawdę geniusz kuchni, robi prawdziwe cuda!
>> ;)
>
> Cóż, błędy te są tak podstawowe, że podejrzewam, iż faktyczne doświadczenie
> w gotowaniu u autorki bloga jest dosyć mi(z)erne, a blog służy wg mnie
> tylko i wyłącznie REKLAMIE kolejnych urządzeń agd kolejnych producentów.
Właśnie zamieściłam następny komentarz:
"Małgorzata says
24 listopada 2016 at
Your comment is awaiting moderation.
Uparta jest Pani. Ponieważ i tak nie zamieszcza Pani moich komentarzy, to
trudno, jednak proszę nie twierdzić, że przy krótkim przechowywaniu Pani
przepisy na konserwy są bezpieczne. Nawet po kilku godzinach mogą się
namnożyć w słoiku wystarczające ilości jadu kiełbasianego. Chyba nie zdaje
sobie Pani sprawy, jak szybko mnożą się bakterie - przykładem niech będzie
np typowa angina w gardle, która potrafi się wywiązać w kilka godzin, ale
też np. kwaśnienie mleka, które w cieple następuje w kilka godzin, a już w
ciągu 12 godzin mleko takie potrafi utworzyć skrzep.
"
|