Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kipiący miód Re: Kipiący miód

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kipiący miód

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-08-15 14:53:32
Temat: Re: Kipiący miód
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Sun, 14 Aug 2016 22:40:28 +0200, Dariusz K. Ładziak napisał(a):

> Najlepsze (i najtrudniejsze do zrobienia) są miody sycone niewarzone.

MOŻNA nie gotować - półtoraka czy dwójniaka, bo dużo cukru zawierają.
Trójniaki się syci. Sycenie miodu to właśnie gotowanie syty. Więc się
zdecyduj, czy mówisz o miodzie, czy o piwie - warzy się brzeczkę piwną.

> I szczegół - miodu nie rozcieńcza się samą wodą, drożdże nie będą dobrze
> pracowały. Za mało składników mineralnych.

Kolejna bzdura. Oczywiście, że samą wodą (jeśli ma być naturalny, nie
smakowy). Drożdże mają dostatecznie dużo składników mineralnych z miodu, a
do fermentacji alkoholowej potrzebny im jest tylko i wyłącznie cukier i
póki go mają, będą alkoholizować - oczywiście do granicznego dla ich życia
stężenia alkoholu.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.08 Dariusz K. Ładziak
16.08 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6