Data: 2005-02-20 12:25:41
Temat: Re: Klops - druga odsłona
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 20 Feb 2005 12:08:43 +0100, "batory"
<b...@p...onet.pl> wrote:
>>
>> Moze te klopsy byle za malo doprawione. Ja sypie rozne przyprawy
>> w dosc duzych ilosciach i daje duzo czosnku. Poza tym, ze moje
>> maja tendencje do rozlatywania sie, w smaku sa dobre (subiektywne
>> zdanie :PP)
>>
>Jakie ró?ne przyprawy konkretnie? Moje si? nie rozlatuj?, ale smakuj? tak
>jako?, bym powiedzia?a nie domowo, tylko jakby by?y kupne. Co prawda
>zrobi?am dopiero 2 (ró?ne) klopsy, ale b?d? próbowa? dalej. Tak, ?eby inni
>te? to chcieli je??, bo co za frajda gotowa? tylko dla siebie :-(
>Pozdrawiam - Agnieszka
>
sypie kminek, majeranek/oregano, papryke, szczypte curry, sol
ziolowa albo taki zastepnik ziolowy soli, albo ziola tzw
prowansalskie, sypie tze przyprawe wloska, ktora ma w sobie chyba
mniej wiecej wszystko, co powyzsze plus tymianek - regionalnie
pasuje ;)), ale tak na pol kilo miesa daje ze 3 zabki czosnku i
bardzo malo bulki. I nie daje jaja. moze dlatego sie rozpada, ale
co mi tam ;))). I sypie pieprz ziolowy tez.
A poza tym ja robie tylko z mielonego wieprzowego, bo innego nie
uzywam w ogole.
Pierz
p.s. Proponuje rozmieszac mieso -baze z bulka i cebula posiekana.
i osobno wymeiszac z tymi roznymi rzeczami, najlepiej je potem
upiec w orznych naczyniach, zeby pamietac co jest co - u mnie w
domu jest przynajmniej z 5 malych naczyn zaroodpornych poza tym
mam male folie w roznych ksztaltach do pieczenia. Sprobuj, moze
akurat trafisz na TO...a jak nie, to pokroj to cos, zrob sos
pomidorowy z parmezanaem i polej pokrojony klops.
Pierz, co klopsy i klopsiki na rozne modly lubi i robi
K.T. - starannie opakowana
|