Data: 2003-04-27 19:04:26
Temat: Re: Kluski przednie
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"I.P." wrote:
>
> >
> > Klasc mala lyzka na wrzacy rosol. Gotowac okolo 10 minut na malutkim
> > ogniu. Wyjmowac lyzka cedzakowa bezposrednio na patelnie z rozpuszczonym
> > maslem. Podsmazyc na patelni z obu stron. Podac do cieleciny albo
> > innego, delikatnego miesa, albo ryby z sosem.
> >
> > Naprawde polecam. Ta porcja wystarcza na dwie osoby jako dodatek zamiast
> > kartofli czy makaronu.
> >
> > Magdalena Bassett
> Brzmi smacznie , nie moglam zaraz dopasowac, bo troche mi znany, ale jak
> napisalas o ptysiach , to i smak moge sobie wyobazic.Koniecznie musze Twoj
> przepis wyprobowac, dlatego mam pytanie, jezeli kluseczki beda dodatkiem do
> miesa lub ryby, to czy musza byc gotowane na rosole, czy tak jak inne w
> osolonej wodzie?
> Ilona
Nie wiem dlaczego, ale nigdy nie gotowalam w wodzie. Jak nie mam rosolu
pod reka, dodaje koncentrat bulionowy (u nas dostepne bez soli i bez
glutaminianu), zwykle warzywny lub kurzy. Jakos wydaje mi sie, ze rosol
dodaje im smaku, ale moze sie myle. Trzeba by przeprowadzic experyment i
zrobic w dwu garnkach dwie porcje :))
Wczoraj znowu nie moglam sie opanowac i zrobilam porcje do plastrow
pieczeni wieprzowej duszonej w brazowym sosie. Mmmm...
Magdalena Bassett
|